Countdown: Blog 157: The worker’s shed – now home to Oliver’s Taranga cellar door…



Oliver's Taranga worker's cottage pre renovation

Always home to the family, the Oliver’s Taranga property welcomed a true home for the wines in 2007 when the family opened the Olivers Taranga cellar door – renovating an old worker’s cottage built by the first generation Oliver’s in the 1850’s.

The opening night for the cellar door was a celebration of more than 160 years of viticulture, family farming and dedication to the region. The five hundred strong neighbours, friends in wine and many of the local labourers and artisans who put their heart and soul in to the renovation project.

The decision to renovate the cottage was inspired by the hard work of William and Elizabeth Oliver.

renovations underway...

Corrina says renovating the cottage was a way of respecting the five previous generations’ hard work, sacrifice and efforts that went into building what Oliver’s Taranga is today.

“It was great to breathe life back into a building that was built and inhabited by our pioneering family”.

Now three years later, the cellar door is frequented by lots of punters visiting McLaren Vale, and the deck and wood oven overlooking the vineyard is loved by many – especially in the sunshine.

All done, a happy family...